Jezik

eng

Pratite nas

Program

Film, zasnovan na romanu dobitnika Pulicerove nagrade Filipa Rota, u adaptaciji Džona Romana, slika vreme velikog političkog meteža i kao posledicu, rušenje američke porodice i „američkog sna". Tragična priča o Šveđaninu je elegantno ispričana u retrospektivi posle njegove smrti, u razgovoru Nejtana Zukermana, njegovog bivšeg školskog druga, i Šveđaninovog brata Džerija prilikom njihovog susreta na godišnjici mature.

Sejmor „Šveđanin" Levov je uspešan jevrejsko-američki biznismen, koji vodi srećan konvencionalan život više srednje klase u Njuarku, Nju Džerzi, sa ženom Donom, bivšom mis lepote, i ćerkom tinjedžerkom Meri. Savršen porodični život okreće se naglavačke kada se Meri politički radikalizuje i učestvuje na jednom protestnom skupu protiv rata u Vijetnamu sa fatalnim posledicama.

Kroz kombinaciju Džerijevog pripovedanja i Zukermanovih sećanja na kratke susrete sa Sejmorom, postepeno se gradi složen portret, koji govori o iskustvu ne samo jednog čoveka već čitave generacije, koja ne može da shvati kako je došlo do uništenja američkog sna.

Pojavivši se u trenutku kada svet tone u nov period haosa, Američka pastorala nudi hrabru viziju istorije koja odslikava i sadašnjost.

Država:
SAD / USA, 2016
Program:
Fest 45
Trajanje:
108'
Režija:
Ewan McGregor
Scenario:
John Romano
Uloge:
Ewan McGregor, Jennifer Connelly, Dakota Fanning, Peter Riegert, Rupert Evans, Uzo Aduba, Molly Parker, David Strathairn
Filmografija:
2016 American Pastoral 
Fotografija:
Martin Ruhe
Montaža:
Melissa Kent
Muzika:
Alexandre Desplat
Producent:
Tom Rosenberg, Gary Lucchesi, Andre Lamal
Produkcija:
  Lakeshore Entertainment, Lionsgate
Distribucija:
 
Festivali:
2016 Toronto, Hemptons, Riga, Cirih, Mil Veli, Stokholm / Toronto International Film Festival, Hamptons International Film Festival, Riga International Film Festival, Zurich Film Festival, Mill Valley Film Festival, Stockholm Film Festival 
Nagrade:

Projekcije

01mar

Vreme: 21:00
Cena: 350 RSD
Fontana

04mar

Vreme: 21:30
Cena: 400 RSD
Cineplexx UŠĆE sala 1

05mar

Vreme: 12:00
Cena: 300 RSD
Dvorana Kulturnog centra

JUAN MEKGREGOR

EWAN MCGREGOR

 

Juan Gordon Mekgregor (1971, Pert, Škotska) jedan je od najuglednijih glumaca svoje generacije. Studirao je na londonskoj Školi za muziku i dramu „Gildhol“.  Proslavio se ulogama u filmovima reditelja Denija Bojla, Malo ubistvo među prijateljima (1994) i Trejnspoting (1996).  Tokom godina, ostvario je upečatljive uloge u brojnim filmovima vrunske holivudske produkcije.

Radio je u pozorištu i na televiziji, i pozajmio je glas likovima u animiranim filmovima.

American pastoral (2016) je njegov rediteljski debi.

Sponzori

Pokrovitelj
Lukoil
 
Partneri
MTS
 
Bambi
 
Gorki list
 
Ford
 
 
 
 
http://www.nestle.rs/brands/nescafe