Jezik

eng

Pratite nas

Program

Nakon atentata na Džona Kenedija, Prva dama Žaklin Kenedi bori se sa svojom tugom i traumom kako bi povratila svoju veru, utešila decu i definisala istorijsku zaostavštinu svog supruga.

Izuzetan u svojoj prodornoj intimnosti i bolan u svojoj tuzi, Džeki je neverovatno sirov portret legendarne američke Prve dame, potresene tragedijom.

Dejvid Runi, Holivud Riporter

U njegovom prvom projektu na engleskom jeziku, status čileanskog reditelja Laraina kao najsmelijeg, izuzetnog političkog filmskog stvaraoca generacije ostaje neupitan.

Gaj Lodž, Varajeti

Država:
SAD, Čile, Francuska, 2016
Program:
FEST 45 Gala
Trajanje:
100’
Režija:
Pablo Larraín
Scenario:
Noah Oppenheim
Uloge:
Natalie Portman, John Hurt, Peter Sarsgaard, Billy Crudup
Festivali:
Toronto, Njujork, Venecija, Hjuston, Denver
Fotografija:
Stéphane Fontaine
Montaža:
Sebastián Sepúlveda
Muzika:
Mica Levi
Produkcija:
Jackie s, Why Not s
Filmografija:
2016 Džeki / Jackie 2016 Neruda 2015 El Club / The Club / Klub 2012 No / No / Ne 2010 Post Mortem  2008 Tony Manero / Tony Manero / Toni Manero 2006 Fuga

Projekcije

03mar

Vreme: 19:00
Cena: 400 RSD
Sava centar

04mar

Vreme: 13:30
Cena: 300 RSD
Sava centar

PABLO LARAIN

Pablo Larain rođen je 1976. u Čileu. Uz Sebastijana Lelija, jedan je od najvećih čileanskih filmskih reditelja, ali i producenata. Njegovi filmovi su direktni, često agresivni i nasilni. Najpoznatiji je po portretu svoje zemlje, Čilea, u tri različita razdoblja nacionalne istorije, prikazanom u trilogiji Post Mortem - Toni Manero - Ne. Tema koja ga opseda je potraga za identitetom, a poznat je po veoma individualnom i specifičnom uglu posmatranja i analize svojih protagonista.

Sponzori

Pokrovitelj
Lukoil
 
Partneri
MTS
 
Bambi
 
Gorki list
 
Ford
 
 
 
 
http://www.nestle.rs/brands/nescafe