Jezik

eng

Pratite nas

Program

Novi film Keli Rajhart, zasnovan na kratkim pričama Mejli Meloj, sastoji se od tri povezane priče o nezavisnim ženama iz Montane koje pokušavaju da razumeju i oblikuju svet oko sebe.

Prva priča prati Loru, prezaposlenu advokaticu sa emotivnim problemima, koja se našla u situaciji da se istovremeno bori sa polnom diskriminacijom na poslu i nezadovoljnim klijentom, sklonim nepredvidivim izlivima besa, koji uzima čuvara za taoca.

U drugoj priči, Đina pokušava da jednu kuću u Montani pretvori u malu viikendicu. Međutim, ono što je potencijalno trebalo da spase njen brak rezultira novim sukobom.

U trećoj priči, Džejmi, mlada Indijanka koja radi na jednoj farmi konja, nađe se slučajno na večernjem času u lokalnoj školi, gde mlada advokatica Bet drži kurs iz oblasti prava. Neobjašnjivo privučena, Džejmi počinje da dolazi na njene časove. Pod pritiskom uporne Indijanke, advokatica se upušta u snažnu, ali uzdržanu vezu sa svojom učenicom.

Rajhartova koristi pejzaž i njegovu tišinu kao spektakularnu pozadinu ovih melanholičnih suptilnih priča.

Država:
SAD , 2015
Program:
Fest 45
Trajanje:
107’
Režija:
Kelly Reichardt
Scenario:
Kelly Reichardt
Uloge:
Laura Dern, Kristen Stewart, Michelle Williams, James Le Gros, Jared Harris, Lily Gladstone, Rene Auberjonois
Festivali:
2016 Sandens, Toronto, Njujork, London, Cirih, Mil Veli, Sidnej, Melburn, Novi Zeland, Jerusalim, Travers Siti
Nagrade /:
London Film Festival - Best Film
Filmografija:
2016 Certain Women 2013 Night Moves / Noćna kretanja 2010 Meek’s Cutoff 2008 Wendy and Lucy / Vendi i Lusi 2006 Old Joy 1999 Ode 1994 River of Grass
Fotografija:
 Christopher Blauvelt
Montaža:
Kelly Reichardt 
Muzika:
Jeff Grace
Producent:
Anish Savjani, Neil Kopp, Vincent Savino
Produkcija:
Film Science, Stage 6 Films

Projekcije

25feb

Vreme: 19:00
Cena: 400 RSD
Cineplexx UŠĆE sala 1

26feb

Vreme: 17:00
Cena: 300 RSD
Fontana

27feb

Vreme: 12:00
Cena: 300 RSD
Dvorana Kulturnog centra

28feb

Vreme: 19:30
Cena: 300 RSD
Centar za kulturu ‘Vlada Divljan’

KELI RAJHART

Keli Rajhart (1964) scenaristkinja je i rediteljka nezavisnih filmova. Diplomirala je na Školi muzeja lepih umetnosti na Tafts univerzitetu u Bostonu. Prvi film Rajhartove River of Grass (1994), nominovan je za tri nagrade Independent Spirit, kao i za Veliku nagradu žirija na Filmskom festivalu Sandens.

Njen film Old Joy (2006) osvojio je nagrade Udruženja filmskih kritičara Los Anđelesa i festivala u Sarasoti i Roterdamu. Sledeći film, Vendi i Lusi (2008), nominovan je za najbolji film i najbolju žensku ulogu (Mišel Vilijams) za nagradu Independent Spirit. Rajnhartova je zatim režirala Meek's Cutoff, koji se takmičio za Zlatnog lava na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji 2010. U 2013. godini drama Noćna kretanja prikazana je u glavnom takmičarskom programu na međunarodnim festivalima u Veneciji i Torontu i na Američkom filmskom festivalu u Dovilu, gde je osvojila Gran pri festivala. 

Najnoviji film Rajhartove, drama Certain Women, premijerno je prikazan 2016. na Filmskom festivalu Sandens. Za ovaj film Rajhartova je osvojila glavnu nagradu na Filmskom festivalu u Londonu 2016

Sponzori

Pokrovitelj
Lukoil
 
Partneri
MTS
 
Bambi
 
Gorki list
 
Ford
 
 
 
 
http://www.nestle.rs/brands/nescafe