Jezik

eng

Pratite nas

Program

Glavni junak je introvertni, nesrećni i uspavani muškarac u četrdesetim godinama, Kostis, koji počinje da radi na grčkom turističkom ostrvu Antiparos kao lekar. Sa dolaskom leta, ostrvo se pretvara u popularno, divlje mesto za odmor, sa nudističkim plažama i Iudim žurkama. Kostis upoznaje grupu mladih turista – devetnaestogodišnju Anu i njene prijatelje, koji ga izvlače iz njegove ljušture i vode u provod. Kostis je zanesen lakomislenom, neobuzdanom Anom, koja živi u svetu bez odgovornosti, prepuštajući se hedonizmu. Slep od želje da pobegne od svoje svakodnevice sredovečnog čoveka, Kostis pokušava da živi dekadentnim životnim stilom, ali surova stvarnost njegove opuštene, blede kože nasuprot zlatnom tenu Ane i njenih prijatelja samo je početak njegove propasti.

Ovaj tragikomičan film vešto spaja dva veoma različita sveta – turista koji se bezbrižno opijaju i očajničku usamljenost čoveka koji se snažno suočava sa početkom krize srednjih godina.

Država:
Grčka, Nemačka , 2016
Program:
Glavni program - takmičarski
Trajanje:
104’
Režija:
Argyris Papadimitropoulos
Scenario:
Argyris Papadimitropoulos, Syllas Tzoumerkas
Uloge:
Makis Papadimitriou, Elli Tringou, Milou Van Groessen, Dimi Hart
Festivali:
2016 Roterdam, ArteKino, Edinburg, Singapur, Brisel, Hamburg, Vankuver, Kalgari, Odesa, Atina
Nagrade/:
2016 Edinburgh Film Festival - Best International Feature; Odessa International Film Festival - Special Jury Mention; Brussels - Cinephile Award; Athens International Film Festival - Best New Actress Award (Elly Tringou)
Montaža:
Napoleon Stratogiannakis
Muzika:
Yannis Veslemes
Producent:
Phaedra Vokali, Argyris Papadimitropoulos
Produkcija:
A Marni Films, Oxymoron Films, Faliro House, FassB Films, Foss Prods., Graal, Nova production
Filmografija:
2016 Suntan 2011 Wasted Youth 2008 Bank Bang
Fotografija:
Christos Karamanis

Projekcije

04mar

Vreme: 19:30
Cena: 350 RSD
Dvorana Kulturnog centra

05mar

Vreme: 16:30
Cena: 400 RSD
Cineplexx UŠĆE sala 1

ARGIRIS PAPADIMITROPULOS

Argiris Papadimitropulos (1976, Atina) grčki je producent i reditelj. Pohađao je kurseve za medije i film na Oksfordu i u Atini.

Nakon što je režirao dva nagrađivana kratka filma, Pendulum (2003) i Tender (2004) i dobio pasoš da ide u kampus Berlinalea za talente, Papadimitropulos je 2008. godine režirao film Bank Bang, kojim se izdvojio kao najmlađi grčki režiser čiji je igrani film postao veliki bioskopski hit i dobio sjajne kritike. Film je osvojio i nagradu za reditelja debitanta koju dodeljuje Grčka filmska akademija.

Njegov drugi film Wasted Youth, koji je režirao sa Janom Fogelom 2011, bio je uspešan i kod domaće i kod međunarodne publike.

Preplanulost je njegov treći igrani film. Premijerno je prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Roterdamu 2016. Dobio je nagradu za najbolji međunarodni film na Međunarodnom filmskom festivalu u Edinburgu, nagradu žirija za mlade u Briselu i nominaciju za nagradu Luks Evropskog parlamenta. 

Sponzori

Pokrovitelj
Lukoil
 
Partneri
MTS
 
Bambi
 
Gorki list
 
Ford
 
 
 
 
http://www.nestle.rs/brands/nescafe