Jezik

eng

Pratite nas

Program

Zasnovan na hvaljenoj knjizi Debore Lipštat Istorija suđenja: Moj dan u sudu sa negatorom holokausta, film govori o pravnoj borbi ove istoričarke za istinu protiv Dejvida Irvinga, koji ju je optužio za klevetu kada ga je ona proglasila negatorom holokausta. U engleskom pravnom sistemu, teret dokazivanja je na optuženom, tako da su Lipštatova i njen pravni tim morali da dokazuju osnovnu istinu da se holokaust dogodio.

U scenariju Dejvida Hejra je izbegnuta puka drama u sudnici, a intelektualna i strateška borba i emocionalni naboj su briljantno izbalansirani. U svom istraživanju slobode govora nasuprot izvrtanju istine, a iznad svega u isticanju humanosti, ovaj snažni film stiže u pravi čas.

Država:
SAD , 2016
Program:
Fest 45
Trajanje:
110’
Režija:
Mick Jackson
Scenario:
David Hare (screenplay), Deborah Lipstadt (book)
Uloge:
Rachel Weisz, Tom Wilkinson, Timothy Spall, Andrew Scott, Jack Lowden, Caren Pistorius, Alex Jennings
Festivali:
2016 Toronto, Rim
Filmografija:
2016 Denial 2002 The First $20 Million Is Always the Hardest 1997 Volcano / Vulkan 1994 Clean Slate / Juče ne postoji 1992 The Bodyguard / Telohranitelj 1991 L.A. Story / Priče iz Los Anđelesa 1989 Chattahoochee
Fotografija:
Haris Zambarloukos
Montaža:
Justine Wright
Muzika:
Howard Shore
Producent:
Gary Foster, Russ Krasnoff, Marta Habior, Marta Lewandowska
Produkcija:
BBC Films, Krasnoff / Foster Entertainment, Participant Media

Projekcije

02mar

Vreme: 21:30
Cena: 400 RSD
Cineplexx UŠĆE sala 1

03mar

Vreme: 17:30
Cena: 350 RSD
Dom omladine

MIK DŽEKSON

Mik Džekson (1943, Eseks), britanski je filmski reditelj i televizijski producent. Diplomirao je elektrotehniku na Univerzitetu u Sautemptonu i dramu na Univerzitetu u Bristolu. Džekson je počeo karijeru kao montažer za BBC 1973. i nastavio da radi za tu medijsku kuću preko 20 godina, režirajući dokumentarce i drame za BBC TV i Kanal 4 u Velikoj Britaniji.

Nastavio je da režira televizijske filmove u SAD, osvojivši brojne nagrade. Dobitnik je nagrade Emi za TV film Temple Grandin (2010). Pored toga, Džekson je u Velikoj Britaniji dobio više nagrada BAFTA. 

Među njegovim igranim filmovima ističu se Chattahoochee (1989), Priče iz Los Anđelesa (1991), Vulkan (1997), kao i bioskopski hit Telohranitelj (1992). 

Sponzori

Pokrovitelj
Lukoil
 
Partneri
MTS
 
Bambi
 
Gorki list
 
Ford
 
 
 
 
http://www.nestle.rs/brands/nescafe