Jezik

eng

Pratite nas

Program

Svake godine u Italiji i širom sveta sve veći broj ljudi tvrdi da su zaposednuti Satanom. Katolička crkva odgovara na tu hitnu potrebu duhovnog isceljenja postavljanjem sve više sveštenika egzorcista i organizovanjem kurseva obuke. Otac Kataldo je jedan od najtraženijih egzorcista na Siciliji i drugde, koji je poznat po svom neumornom borbenom duhu.

Glorija, Enriko, Ana i Đulija, zajedno sa mnogim drugima, svakog utorka prisustvuju misi oca Katalda za oslobađanje od zaposednotosti, pokušavajući da nađu lek za svoje oboljenje za koje nema ni odgovora ni imena. Do koje mere je svako od nas, vernik ili ne, spreman da pokaže drugim ljudima svoju bolest? Šta smo spremni da uradimo da bismo je se oslobodili, ovde i sada?

Ovo je priča o praksi egzorcizma i pitanjima svakodnevnog života ljudi: kontrasti između drevnih tradicija i modernih navika, između svetog i svetovnog, susreću se u ovom impresivnom dokumentarcu, pokazujući se istovremeno kao uznemiravajući i zabavni. Film nam ne govori o religiji, već o tome kako se religija doživljava.

Država:
Italija, Francuska , 2016
Program:
Granice
Trajanje:
89’
Režija:
Federica Di Giacomo
Scenario:
Federica Di Giacomo, Andrea Sanguigni
Uloge:
Festivali:
2016 Venecija
Filmografija:
2016 Liberami / Libera nos 2009 Housing 2006 Il lato grottesco della vita / The Grotesque Side of Life
Fotografija:
Greta De Lazzaris, Carlo Sisalli
Montaža:
Aline Hervè, Edoardo Morabito
Producent:
Francesco Virga, Paolo Santoni 
Produkcija:
Mir Cinematografica, Opéra Films, Rai Cinema.
Nagrade:
2016 Venice International Film Festival - Venice Horizons Award for Best Film

Projekcije

01mar

Vreme: 22:30
Cena: 300 RSD
Dom omladine

02mar

Vreme: 14:30
Cena: 300 RSD
Dvorana Kulturnog centra

FEDERIKA DI ĐAKOMO

Federika di Đakomo je italijanska rediteljka i scenaristkinja. Završila je antropologiju na Univerzitetu u Firenci, gde je radila nekoliko godina u pozorištu. Pohađala je evropske master studije dokumentarnih filmova na Univerzitetu Pompeu Fabra u Barseloni. Od 2000. snima dokumentarce za Raisat Cinema i druge emitere.

Snimila je tri dugometražna dokumentarna filma: Il lato grottesco della vita (2006), Housing (2009) i Liberami (2016), za koje je napisala i scenario. Il lato grottesco della vita je osvojio nagradu na Filmskom festivalu u Torinu, kao i mnoge druge nagrade. Liberami je osvojio nagradu za najbolji film u konkurenciji Horizonti na Venecijanskom festivalu 2016. godine.

Drži predavanja o dokumentarnim filmovima u Milanu, kao i kreativne master studije o dokumentarnom filmu na Univezitetu La Sapienza u Rimu.  

Galerija

Sponzori

Pokrovitelj
Lukoil
 
Partneri
MTS
 
Bambi
 
Gorki list
 
Ford
 
 
 
 
http://www.nestle.rs/brands/nescafe