Jezik

eng

Pratite nas

Program

Kada devetogodišnji Ikar slučajno izazove smrt svoje majke alkoholičarke, ljubazni policajac Rejmon ga odvodi u dom za nezbrinutu decu. Dečaku je najpre teško da se prilagodi i očajnički pati za domom. Jedini podsetnik na njegov bivši život je jedna prazna konzerva od piva i nadimak Kuržet (Tikvica) koji mu je dala majka. On uskoro saznaje da su druga deca u domu doživela slična traumatična iskustva. Alisin otac je u zatvoru zbog seksualnog zlostavljanja, tek pristigla Kamij je svedok ubistva i samoubistva roditelja, a Simonu, vođi grupe i nasilniku, oba roditelja su umrla od predoziranja drogom. Uz pomoć druge dece u centru i plemenitog Rejmona, Kuržet počinje da gradi svoj život iznova, i postepeno pronalazi utehu i biva prihvaćen u svom novom domu.

Država:
Francuska, Švajcarska
Program:
Plazma Festić
Trajanje:
66’
Režija:
Claude Barras
Scenario:
Céline Sciamma, Claude Barras, Germano Zullo, Morgan Navarro, Gilles Paris
Uloge:
Gaspard Schlatter, Sixtine Murat, Paulin Jaccoud, Michel Vuillermoz, Raul Ribera
Festivali:
2016 Toronto, San Sebastijan
Filmografija:
2016 Ma vie de Courgette / My Life as a Courgette / Moj život kao tikvica
Animacija / Animation:
Kim Keukeleire
Fotografija:
David Toutevoix
Montaža:
Valentin Rotelli
Muzika:
Sophie Hunger
Producent:
Armelle Glorennec, Éric Jacquot, Marc Bonny
Produkcija:
(Animated — Switzerland-France) A Rita Prods., Blue Spirit Prods., Gebeka Films, KNM production
Nagrade:
2016 San Sebastian Film Festival - Award to the European Film, Annecy International Animated Film Festival - Audience Award and the Cristal for Best Feature Film

Projekcije

25feb

Vreme: 11:00
Cena: 300 RSD
Sava centar

26feb

Vreme: 15:00
Cena: 300 RSD
Fontana

28feb

Vreme: 20:00
Cena: 300 RSD
Muzej jugoslovenske kinoteke

KLOD BARAS

Klod Baras (1973) švajcarski je režditelj. Studirao je ilustraciju i kompjutersku grafiku u školi „Emil Kol“ u Lionu. Studirao je i kompjutersku grafiku u Kantonalnoj školi umetnosti u Lozani i radio kao slobodni umetnik-ilustrator u Ženevi.

Baras je režirao nekoliko kratkih filmova, među kojima su Stigmates (2002), Le génie de la boîte de raviolis (2006), Sainte barbe (2007), Au Pays des têtes (2009), i Chambre 69 (2012). Film Le génie de la boîte de raviolis dobio je brojne nagrade na filmskim festivalima širom sveta.

Moj život kao tikvica (2016) je Barasov prvi dugometražni animirani film. Prikazan je u okviru selekcije Petnaest dana reditelja na filmskom festivalu u Kanu i osvojio je mnogobrojne nagrade na filmskim festivalima širom sveta. Film je izabran kao zvanični predstavnik Švajcarske za Oskara u kategoriji najbolji strani film.  

Sponzori

Pokrovitelj
Lukoil
 
Partneri
MTS
 
Bambi
 
Gorki list
 
Ford
 
 
 
 
http://www.nestle.rs/brands/nescafe