Jezik

eng

Pratite nas

Program

Film Na mliječnom putu pripoveda o životu jednog čoveka u tri različita životna perioda: o vremenu koje je proveo kao srećni mlekadžija tokom rata, opasnim avanturama i romansi sa voljenom ženom i potonjem monaškom životu, kada se osvrće na burnu prošlost – kako svoju, tako i prošlost sopstvene zemlje.

Država:
Srbija, Velika Britanija, SAD , 2016
Program:
Film otvaranja
Trajanje:
140’
Režija:
Emir Kusturica
Scenario:
Emir Kusturica
Uloge:
Monica Bellucci, Emir Kusturica, Sergej Trifunović, Sloboda Mićalović
Festivali:
Venecija
Filmografija:
2016 On the Milky Way / Na Mliječnom putu 2007 Zavet / Promise Me This 2004 Život je čudo / Life is a Miracle 1998 Crna mačka, beli mačor / Black Cat, White Cat 1995 Underground / Podzemlje 1993 Arizona Dream 1988 Dom za vešanje / Time of the Gypsies 1985 Otac na službenom putu / When Father Was Away on Business 1981 Sjećaš li se Dolly Bell? / Do You Remember Dolly Bell?
Fotografija:
Martin Šec, Goran Volarević
Montaža:
Svetolik Zajc
Muzika:
Stribor Kusturica
Producent:
Lucas Akoskin, Alex Garcia, Paula Vaccaro
Produkcija:
BN Films, Pinball London, Rasta Internacional

Projekcije

24feb

Vreme: 19:00
Cena: 500 RSD
Sava centar

Emir Kusturica

 

Emir Kusturica rođen je 1954. godine u Sarajevu. Diplomirao je filmsku režiju na prestižnoj Akademiji izvođačkih umetnosti (FAMU) u Pragu. Karijeru reditelja dugometražnog filma započeo je ostvarenjem Sjećaš li se Dolly Bell? u kolaboraciji sa Abdulahom Sidranom, osvajajući Srebrnog lava za najbolje debitantsko ostvarenje 1981. godine. I njegovi naredni filmovi zabeležili su istorijske uspehe na međunarodnim festivalima, a američkoj publici se predstavio 1993. godine filmom na engleskom jeziku, Arizona Dream, u kome su glavne uloge tumačili Džoni Dep, Džeri Luis i Fej Danavej.

Sponzori

Pokrovitelj
Lukoil
 
Partneri
MTS
 
Bambi
 
Gorki list
 
Ford
 
 
 
 
http://www.nestle.rs/brands/nescafe