Jezik

eng

Pratite nas

Program

U ovom dokumentarcu reditelj Ulrih Zajdl približava gledaocima afrički safari, fokusirajući se na bele turiste, pripadnike srednje klase, koji idu u lov iz zabave.

Kroz svoje prepoznatljive ekscentrične slike i intervjue, Zajdl prikazuje uznemirujuće sekvence. Lovci iz Nemačke i Austrije se voze kroz šipražje, čekaju u zasedi, progone plen, ubijaju ga, grcaju od uzbuđenja, a zatim poziraju pored tela mrtvih životinja. Čak i najnežniji momenti između oca i sina izgledaju zlokobno kroz Zajdlov objektiv: sportski nastrojen austrijski par u četrdesetim godinama koji sa svojom decom tinejdžerima lovi veličanstvena retka stvorenja; lokalni beli rančer koji se opija do iznemoglosti u kućici za posmatranje ptica; scene u kojima namibijski radnici obrađuju krzno i glave životinja da bi ih turisti odneli kući kao trofeje iz lova.

Iza lepih slika od kojih je satkan ovaj film i momenata mračnog humora krije se suštinsko Zajdlovo interesovanje – antropološka studija ljudske prirode. Reditelj nas dovodi bliže nego ikad do sada njenim mračnim dubinama.

Država:
Austrija, Danska , 2016
Program:
Granice
Trajanje:
91’
Režija:
Ulrich Seidl
Scenario:
Ulrich Seidl, Veronika Franz
Uloge:
Gerald Eichinger, Eva Hofmann, Manuel Eichinger, Tina Hofmann, Manfred und Inge Ellinger, Marita und Volker Neemann, Markolf Schmidt, Eric Müller
Festivali:
2016 Venecija, Toronto, London, Haifa, Pusan, Tajpej
Filmografija:
2013 Paradies:
Hoffnung / Paradise:
Hope  2012 Paradies:
Glaube / Paradise:
Faith / Raj:
Vera  2012 Paradies:
Liebe / Paradise:
Love / Raj:
Ljubav  2007 Import/Export / Uvoz/izvoz  2001 Hundstage / Dog Days  1999 Models  1989 Krieg in Wien  1982 Der Ball / The Prom
Fotografija:
Ulrich Seidl, Jerzy Palacz
Montaža:
Christof Schertenleib
Muzika:
Paul Oberle
Producent:
Ulrich Seidl
Produkcija:
Ulrich Seidl Film Produktion, Danish Documentary ApS

Projekcije

27feb

Vreme: 22:30
Cena: 300 RSD
Dom omladine

28feb

Vreme: 14:30
Cena: 300 RSD
Dvorana Kulturnog centra

ULRICH ZAJDL

 

Ulrih Zajdl (Beč, 1952) austrijski je producent, scenarista i reditelj. Studirao je na Filmskoj akademiji u Beču, posle čega je radio na televiziji. Zajdl je režirao mnogobrojne nagrađivane dokumentarne filmove, kao što su: Good News (1990), Animal Love (1995), Models (1998), Jesus, You Know (2003), Paradise Trilogy (2012). Njegov prvi igrani film, Dog Days (2001), dobio je specijalnu nagradu velikog žirija  na Filmskom festivalu u Veneciji.

Njegove radne metode, dostigavši najvišu moguću autentičnost u prikazivanju ljudi u najusamljenijim i najličnijim momentima, izazvale su žestoku debatu. U nekoliko njegovih filmova često su pomešani fikcija i dokumentaristika.

Sponzori

Pokrovitelj
Lukoil
 
Partneri
MTS
 
Bambi
 
Gorki list
 
Ford
 
 
 
 
http://www.nestle.rs/brands/nescafe