Jezik

eng

Pratite nas

Program

Jedne čarobne večeri ranih osamdesetih godina u Varšavi, Zlatna i Srebrna, izgladnele sestre sirene koje se hrane ljudskim srcima, izlaze iz mora u potrazi za plenom. Ubrzo se pridružuju erotičnoj tački u jednoj diskoteci, koristeći svoju moć transformacije za izvođenje plesa koji njihov nastup čini jedinstvenim. One nazivaju svoju tačku "Zavođenje". Njihov plan je da privremeno ostanu u ljudskom obliku kako bi stekle zemaljska iskustva, ali stvari se komplikuju kada Srebrna počne da gaji osećanja prema bas gitaristi koji učestvuje u njenoj tački, što pokreće groteskan i prelep lanac događaja.

Poetično i vizuelno ekstravagantno ispitivanje ženstvenosti i devojaštva odvija se u treperavoj, magičnoj atmosferi, koja se iz karnevalske preokreće u nastranu putenu.

Država:
Poljska, 2015
Program:
Granice
Trajanje:
92’
Režija:
Agnieszka Smoczynska
Scenario:
Robert Bolesto
Uloge:
Marta Mazurek, Michalina Olszańska, Kinga Preis, Jakub Gierszal, Andrzej Konopka, Zygmunt Malanowicz
Filmografija:
2015 Córki dancingu / The Lure 
Fotografija:
Jakub Kijowski
Montaža:
Jaroslaw Kamiński  
Muzika:
Barbara Wronska, Zuzanna Wronska, Marcin Macuk
Producent:
Wlodzimierz Niderhaus
Produkcija:
WFDiF - Wytwórnia Filmów Dokumentalnych i Fabularnych, Platige Image, Telewizja Polska (TVP) - Agencja Filmowa
Nagrade:
2016 Sundance, Fantasporto, Austin Fantastik Fest, Nashville, Sofia, Fantasia Film Festival, Neuchâtel International Fantastic Festival

Projekcije

28feb

Vreme: 22:30
Cena: 300 RSD
Dom omladine

01mar

Vreme: 14:30
Cena: 300 RSD
Dvorana Kulturnog centra

AGNJEŠKA SMOČINSKA

Agnješka Smočinska (1978) poljska je filmska i televizijska scenaristkinja i rediteljka. Diplomirala je istoriju umetnosti na Univerzitetu A. Mickjevič u Poznanju 2001, a završila je i Studije kulture na Univerzitetu u Vroclavu 2002. i kurs dokumentarnog filma u školi filmske režije Andžeja Vajde. Diplomirala je i na odseku za filmsku i televizijsku režiju WRiTv Šleskog univerziteta u Katovicama 2005. Stipendista je Ministarstva culture Poljske i Nacionalne zadužbine za umetnost. 

Autor televizijskih drama i nagrađivanih kratkih dokumentaraca, ona je 2015. snimila svoj prvi igrani film, The Lure, eksperimentalnu i zabavnu mešavinu horora i muzičke komedije, koji je kritika visoko ocenila. Proglašen za najbolji debitantski film na Filmskom festivalu u Gdinji i za Otkriće godine na dodeli Poljskih filmskih nagrada, ovaj film je osvojio i nagradu za jedinstvenu viziju i dizajn na Sandens festivalu, kao i više priznanja na desetinama međunarodnih filmskih festivala, uključujući Fantasporto, Filmski festival u Sofiji i Međunarodni filmski festival u Vilnjusu. 

Galerija

Sponzori

Pokrovitelj
Lukoil
 
Partneri
MTS
 
Bambi
 
Gorki list
 
Ford
 
 
 
 
http://www.nestle.rs/brands/nescafe