Jezik

eng

Pratite nas

Program

Birokrata na položaju Seok-vu uvek je davao prednost poslu nad porodicom. On je razveden i živi sa ćerkom Su-an, čija jedina rođendanska želja je da ode da vidi svoju majku u Pusanu. Kada uđu u ekspresni voz na stanici u Seulu, i ne slute da je kriza bez presedana pogodila grad ni da je mlada žena sa čudnim modricama uspela da se ušunja u voz pre njegovog polaska. Tek što je izašao iz stanice u Seulu, voz odjednom postaje poprište niza divljačkih napada koji pretvaraju putnike u zombije. Kako bi preživeo ovu noćnu moru na šinama i zaštitio Su-an, Seok-vu će morati da udruži snage sa jednim siledžijom, jednom studentskom zvezdom bejzbola, jednom žustrom navijačicom i jednim beskrupuloznim biznismenom.

Jeon nastavlja invaziju živih mrtvaca koja je počela u njegovom prethodnom filmu Seoul Station i dovodi je do skoro apokaliptičnih razmera sa zadivljujućom virtuoznošću, istovremeno zadržavajući svoju jetku kritiku društvenih nejednakosti.

Država:
Južna Koreja, 2016
Program:
Thrills and kills
Trajanje:
118’
Režija:
Yeon Sang-ho
Scenario:
Park Joo-suk
Uloge:
Gong Yoo, Jung Yu-mi, Kim Su-an, Ma Dong-seok, Kim Eui-sung, Choi Woo-shik, Ahn So-hee
Festivali:
2016 Kan, Montreal, Melburn, Sidžes, San Dijego, Makao, Atina
Filmografija:
2016 Busanhaeng / Train to Busan / Voz za Pusan 
Fotografija:
Lee Hyung-deok
Montaža:
Yang Jin-mo
Muzika:
Jang Young-gyu
Producent:
Lee Dong-ha
Produkcija:
Next Entertainment World, RedPeter Film
Nagrade:
2016 Fantasia Film Festival - Cheval Noir Award for Best Feature; Sitges International Fantastic Film Festival - Award for Best Director (Yeong Sang-ho), Award for Best Special Effects (Jung Hwang-su) 

Projekcije

25feb

Vreme: 22:30
Cena: 400 RSD
Cineplexx UŠĆE sala 5

26feb

Vreme: 15:00
Cena: 300 RSD
Dom omladine

JEON SANG-HO

Jeon Sang-ho (Seul, 1978) južnokorejski je filmski reditelj i scenarista. Diplomirao je zapadno slikarstvo na Univerzitetu u Seulu.

Jeonova prva dugometražna animacija bio je niskobudžetni film Kralj svinja (2011), koji je dobio visoke ocene kritike. To je bio prvi korejski animirani film koji je prikazan na Filmskom festivalu u Kanu. Osvojio je brojne nagrade na domaćim i međunarodnim filmskim festivalima, uključujući nagradu Korejskog udruženja reditelja za najbolju režiju.

Jeon je nastavio da radi animacije namenjene odraslima sa mračnim, kontroverznim temama. Njegov drugi igrani film The Fake (2013) imao je svetsku premijeru na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu 2013. i osvojio je nagradu FIPRESCI na dodeli nagrada Korejskih filmskih kritičara 2014, kao i nekoliko nagrada na različitim međunarodnim festivalima.

Jeon je postao široko poznat 2016. posle prikazivanja njegovog prvog igranog filma Voz za Pusan na Filmskom festivalu u Kanu. Film je nastavak njegovog trećeg animiranog filma Seoul Station (2016). To je prvi južnokorejski film koji je imao 10 miliona gledalaca u Južnoj Koreji i taj broj se još uvek povećava. Kritika ga je visoko ocenila i osvojio je više nagrada.

 

Sponzori

Pokrovitelj
Lukoil
 
Partneri
MTS
 
Bambi
 
Gorki list
 
Ford
 
 
 
 
http://www.nestle.rs/brands/nescafe