Jezik

eng

Pratite nas

Program

Riki je dete iz grada – zaljubljenik u hip-hop, grickalice i upadanje u nevolje, odrastao je u hraniteljskim porodicama, koje ne mogu da izađu na kraj s njim. S poslednjom šansom da nađe porodicu pre nego što ga vrate natrag u sistem i, možda, čak u popravni dom, Riki se seli u novozelandsko selo kod veoma dobre tetka Bele i mrzovoljnog čika Heka. Nema mnogo prilika da stvara nevolje na ovoj zabačenoj farmi i Riki se uskoro navikava na toplu familijarnost i rutinu. Možda je ovog puta zaista našao dom. Ipak, zaokret sudbine sve menja i kada Rikiju zapreti opasnost da bude vraćen u sudski sistem, on beži u divljinu, a džangrizavi stari čika Hek kreće za njim.

Država:
Novi Zeland, SAD , 2016
Program:
Thrills and kills
Trajanje:
101’
Režija:
Taika Waititi
Scenario:
Taika Waititi
Uloge:
Sam Neill, Julian Dennison, Rima Te Wiata, Rachel House, Rhys Darby, Oscar Kightley
Festivali:
Sandens, Trajbeka, Kalgari, Sijetl, Sofija
Filmografija:
2016 Hunt for the Wilderpeople / Lov na divljake 2014 What We Do in the Shadows / Šta radimo sakriveni 2010 Boy  2007 Eagle vs. Shark
Fotografija:
Lachlan Milne
Montaža:
Luke Haigh, Tom Eagles, Yana Gorskaya
Muzika:
Lukasz Buda, Samuel Scott, Conrad Wedde
Producent:
Carthew Neal, Leanne Saunders, Matt Noonan and Taika Waititi 
Produkcija:
Piki Films, Defender Films, Curious Film
Nagrade:
2016 dead CENTER Film Festival - Best Feature, Edinburgh International Film Festival - Audience Award, Fantasia Film Festival - Audience Award - Audience Award for Best European 

Projekcije

04mar

Vreme: 22:30
Cena: 400 RSD
Cineplexx UŠĆE sala 5

05mar

Vreme: 15:00
Cena: 300 RSD
Dom omladine

TAIKA DEJVID VAJTITI

Taika Dejvid Vajtiti, poznat kao Taika Koen, novozelandski  je filmski reditelj, scenarista, glumac, slikar i komičar. Studirao je dramu na Viktorija univerzitetu u Velingtonu. On je cenjen glumac, kako zbog komičarskih, tako i zbog dramskih sposobnosti. Član je Akademije filmske umetnosti i nauke (AMPAS) od 2016. godine.

Film Hunt for the Wilderpeople premijerno je prikazan na Sandens filmskom festivalu 2016, a kada je potom prikazan na Novom Zelandu, postigao je rekordnu gledanost već u prvoj sedmici prikazivanja. Dobio je brojne nagrade i nominacije.

 

Sponzori

Pokrovitelj
Lukoil
 
Partneri
MTS
 
Bambi
 
Gorki list
 
Ford
 
 
 
 
http://www.nestle.rs/brands/nescafe