Jezik

eng

Pratite nas

Program

Zagađenje vazduha u Teheranu zbog smoga doseže maksimalne nivoe. Neudata tridesetogodišnja Nilufar živi sa ostarelom majkom i radi u svojoj krojačkoj radnji. Kada doktori počnu da insistiraju da njena majka mora da napusti Teheran zato što zagađenje predstavlja opasnost po njeno zdravlje, Niluferin brat i porodica odlučuju da ona mora da ode sa majkom. Nilufer je rastrzana između odanosti porodici i sopstvenog života, ali i želje da ostvari vezu sa čovekom u koga je zaljubljena. Ona je najmlađa u porodici i uvek se pokoravala njihovim potrebama, ali ovog puta mora da se zauzme za sebe.

Država:
Iran , 2016
Program:
Glavni program - takmičarski
Trajanje:
84’
Režija:
Behnam Behzadi
Scenario:
Behnam Behzadi
Uloge:
Sahar Dowlatshahi, Ali Mosaffa, Ali Reza Aghakhani
Festivali:
2016 Kan, Vankuver, Kembridž, Australija, MedFilm
Filmografija:
2016 Varoonegi / Inversion / Inverzija  2013 Ghaedeye tasadof / Bending the Rules / Zaobilazak pravila 2008 Tanha do bar zendegi mikonim / We Only Live Twice
Fotografija:
Bahram Badakhshani
Montaža:
Meysam Molaei
Muzika:
Sahar Sakhaei
Producent:
Behnam Behzadi
Nagrade:
2016 MedFilm Festival - Best Film Award

Projekcije

01mar

Vreme: 22:00
Cena: 300 RSD
Dvorana Kulturnog centra

02mar

Vreme: 17:30
Cena: 400 RSD
Cineplexx UŠĆE sala 5

BEHNAM BEHZADI

 

Behnam Behzadi je rođen 1972. u Iranu. Diplomirao je na Katedri za film na fakultetu Seda&Cima u Teheranu 1995. godine. Svoj umetnički angažman otpočeo je baveći se pozorištem i fotografijom, u isto vreme snimajući kratke filmove i video klipove. Poslednjih godina bavi se pisanjem scenarija i montažom, sarađivao je sa različitim scenaristima, a njegov debitanstki film, We Only Live Twice, nagrađivan je na međunarodnim festivalima.

Galerija

Sponzori

Pokrovitelj
Lukoil
 
Partneri
MTS
 
Bambi
 
Gorki list
 
Ford
 
 
 
 
http://www.nestle.rs/brands/nescafe