Jezik

eng

Pratite nas

Program

Henk, koji je pretrpeo brodolom, sam je na pustom ostrvu i izgubio je svaku nadu da će biti spasen ili da će da preživi. Jednog dana, međutim, sve se menja kad voda izbaci na obalu leš. Henk uskoro shvata da bi to mogla da bude njegova poslednja šansa da se spase sigurne smrti. Sa svojim novim „prijateljem" i neobičnom vrećom trikova, kreće u epsku avanturu kako bi se vratio ženi koju voli.

Šajnert i Kvan su stvorili potpuno originalan igrani film koji pršti od bezgranične kreativnosti kako u sadržaju tako i u formi. Njihov od početka do kraja iznenađujući scenario obuhvata veliki raspon emocija – od smešno apsurdnog do dirljivog istraživanja šta znači biti ljudsko biće.

Država:
SAD 2016
Program:
Granice
Trajanje:
97’
Režija:
Dan Kwan, Daniel Scheinert
Scenario:
Dan Kwan, Daniel Scheinert
Uloge:
Daniel Radcliffe, Paul Dano, Mary Elizabeth Winstead
Festivali:
2016 Sandens, Nojšatel, Los Anđeles, Sidžes, Ostin, Stokholm, Sidnej
Filmografija /:
2016 Swiss Army Man   
Fotografija:
Larkin Seiple
Montaža:
Matthew Hannam, CCE
Muzika:
Andy Hull, Robert McDowell
Producent:
Eval Rimmon, Lauren Mann, Lawrence Inglee, Jonathan Wang, Miranda Bailey, Amanda Marshall
Produkcija:
Tadmor, Astrakan Films AB, Cold Iron Pictures, Blackbird Films, Prettybird
Nagrade:
2016 Sundance Film Festival - Directing Award - US Dramatic; Neuchâtel International Fantastic Film Festival - Award Imaging the Future for Best Design; Sitges Film Festival - Award for Best Feature Length Film, Award for Best Actor (Daniel Radcliffe)

Projekcije

26feb

Vreme: 22:30
Cena: 300 RSD
Dom omladine

27feb

Vreme: 14:30
Cena: 300 RSD
Dvorana Kulturnog centra

DAN KVAN, DANIJEL ŠAJNERT

Dan Kvan i Danijel Šajnert, koji obično potpisuju svoje radove zajedničkim imenom Danijels, stekli su ugled u svetu reklame i muzičkih video spotova. Posle nekoliko kratkih filmova, Swiss Army Man je njihov prvi igrani film, snimljen 2016.

Kratkim filmovima, kao što su Dogboarding (2011), My Best Friend’s Sweating (2011), Puppets (2011) i Pockets (2012), ovaj dvojac je već formirao svoj pepoznatljiv stil. Kako Puppets tako i Pockets bave se temama korišćenja drugog tela kao oruđa ili ulaženja u telo nekog drugog , postavljajući pitanja gde počinje i zavržava se sopstvena ličnost, a gde ličnost druge osobe.

Uspeh filma The Swiss Army Man zasniva se pre svega na njegovoj čudnoj premisi, crnom humoru i, iznad svega, jedinstvenoj estetici.

 

Sponzori

Pokrovitelj
Lukoil
 
Partneri
MTS
 
Bambi
 
Gorki list
 
Ford
 
 
 
 
http://www.nestle.rs/brands/nescafe