Jezik

eng

Pratite nas

Program

Film Sluškinja je inspirisan istorijskim krimi romanom Džeparoš Sare Voters.

Tokom tridesetih godina, u Koreji pod japanskom okupacijom, mlada devojka Suki dobija posao kao sluškinja japanske naslednice Hideko, koja živi usamljeničkim životom na velikom seoskom imanju pod budnim okom nadmenog ujaka Kozukija. Ali, sluškinja nosi tajnu. Ona je džeparoš koga je unajmio prevarant koji se pretvara da je japanski grof. Njegov je plan da navede Hideko da se uda za njega kako bi se dokopao njenog bogatstva, a nju bi potom poslao u ludnicu. Deluje kao da se sve odvija prema planu, sve dok Suki i Hideko ne otkriju neke neočekivane emocije.

Država:
Južna Koreja , 2016
Program:
Granice
Trajanje:
145’
Režija:
Park Chan-Wook
Scenario:
Park Chan-Wook, Jung Seo-Kyung
Uloge:
Kim Min-Hee, Kim Tae-Ri, Ha Jung-Woo, Cho Jin-Woong, Kim Hae-Sook, Moon So-Ri
Festivali:
2016 Kan, Jerusalim, Melburn, Sidžes
Filmografija:
2016 Ah-Ga-Ssi / The Handmaiden / Sluškinja 2013 Stoker 2009 Bakjwi / Thirst / Žeđ 2006 Ssa-i-bo-geu-ji-man-gwen-chan-a / I’m a Cyborg but that’s OK / Ja sam kiborg i to je o-kej 2005 Chinjeolhan geumjassi / Lady Vengeance / Gospođa osveta 2003 Oldeuboi / Oldboy / Stari momak  2002 Boksuneun naui geot / Sympathy for Mr. Vengeance / Simpatije za gospodina Osvetu 2000 Gongdong gyeongbi guyeok JSA / J.S.A.:
Joint Security Area 1997 Saminjo 1992 Daleun... haega kkuneun kkum / The Moon is… the Sun’s Dream
Fotografija:
Chung Chung-Hoon
Montaža:
Kim Sang-Bum, Kim Jae-Bum 
Muzika:
Cho Young-Wuk
Producent:
Chan-Wook Park, Syd Lim
Produkcija:
Moho Film & Yong Film 
Nagrade:
2016 Festival de Cannes - Vulcain Prize for an artist technician; Sitges Catalonian International Film Festival - Grand Audience Award (Chan-Wook Park)

Projekcije

25feb

Vreme: 22:30
Cena: 300 RSD
Dom omladine

26feb

Vreme: 14:30
Cena: 300 RSD
Dvorana Kulturnog centra

04mar

Vreme: 20:00
Cena: 300 RSD
Muzej jugoslovenske kinoteke

ČAN-VUK PARK

 

Dobitnik Gran prija u Kanu za film Stari momak i Nagrade kanskog žirija za Žeđ, Čan-Vuk Park je predvodnik renesanse korejskog filma u novom milenijumu. Poznat je po eksplozivnom vizuelnom stilu i dinamičnom pripovedanju.

Park je tokom devedesetih paralelno delovao kao filmski reditelj i kritičar pre prvog komercijalnog uspeha sa filmom Joint Security Area 2000. godine, koji je oborio rekorde na blagajnama u Koreji i bio prikazan u takmičarskom programu u Berlinu. Uspesi su se nizali, učvršćujući njegov intenzivni, neumoljivi filmski stil, ujedno mu omogućavajući da demonstrira i svoju jedinstvenu širinu pristupa. Sluškinja označava Parkov povratak u Koreju i reč je o jednoj od njegovih najambicioznijih produkcija.  

 

Sponzori

Pokrovitelj
Lukoil
 
Partneri
MTS
 
Bambi
 
Gorki list
 
Ford
 
 
 
 
http://www.nestle.rs/brands/nescafe